Född i en musikfamilj

Det är inte ovanligt att framgångsrika musiker växer upp med sång och musik i familjer där musiken betyder allt. Har din vän fått barn kan du välkomna det nya tillskottet med en musikalisk doppresent.

Musiklivet börjar redan i mammans mage då fostret kan höra ljud utifrån. Det har visat sig att foster reagerar med en ökad puls av musik med ett snabbt tempo, och vice versa. Så det är inte särskilt konstigt att många musiker menar att de har hållit på med musik så länge de kan minnas, eller att musiken “sitter i ryggmärgen”. Många musiker kommer just från musikfamiljer och de har fått lyssna och ta del av musik sedan en mycket tidig ålder. Några exempel är Neneh Cherry, Linda Lampenius och Kalle Moraeus.

Doppresent med musiktema

Har du någon gång umgåtts med en musikfamilj så vet du hur viktig musiken kan vara för dem. Musiken är samvaro, skönhet och ett uttryck för känslor i dessa familjer. Vid släktträffar är sång och musik lika självklara delar som mat och dryck. Att ge bort en musikrelaterad doppresent till en ny medlem av en sådan familj blir därmed väldigt uppskattat. Här nedan är några idéer på doppresenter med musikinriktning.

En silverpläterad skallra

Ge bort en vacker skallra pläterad med silver. Det blir barnets första instrument och den är både vacker och användbar. Den här doppresenten är kanske särskilt lämplig i familjer där slagverk och rytminstrument spelar en stor roll.

Smycke med G-klav

Den graciösa G-klaven kan bli till en vacker berlock i silver eller guld. Denna symbol som syns i början av raden på så gott som varje notskrift är ett klassiskt tecken för musik.

Dopsked med musikalisk gravyr

En silversked eller bestick är klassiska doppresenter och de kan enkelt göras mer personliga med gravyr. Låt gravera in en poetisk musiktext i slingrande skrivstil, några noter ur en vacker sång eller den svartvita klaviaturen på ett piano.

flash-blog