Utomhusfesternas tid är nu

Äntligen kommer solen fram och nätterna blir ljusare och ljusare. På sommaren finns det en sak som alla musikälskare behöver uppleva och det är utomhusfesterna! Ända sedan Elin i filmen Fucking Åmål skrek att hon ville gå på rejv 1998 har vi velat göra detsamma. Med blinkande ljus och hög musik kan du och dina vänner dansa hela natten långt ute i en skog någonstans. Finns det någon bättre frihetskänsla än den?

Vad behöver jag ha med mig?

Det är viktigt att packa väl inför en utomhusfest då du säkert vill kunna vara borta i många timmar. För att din mobil inte ska få akut slut på batteri bör du ha med dig minst en powerbank med sladd. Du hittar billiga powerbank hos teknikdelar.se där du även kan köpa all annan teknik du behöver i sommar. Andra saker du behöver ta med dig är vatten, något att äta och en varm tröja. Förbered dig på en tur ut i vildmarken, även om det bara är i en skogsdunge i utkanten av stan. Se till att packa säkert i en ryggsäck eller liknande som du enkelt kan bära med dig.

Så hittar du de bästa utomhusfesterna

Eftersom många utomhusfester hålls av lite mer underground-sällskap kan det vara svårt att hitta information om dem. Håll dig uppdaterad via Facebook-grupper för din stad och genom vänner. Har du väl varit på en fest kan du enkelt knyta kontakter där och på så sätt få information om framtida event. Den här typen av fester hålls oftast på ungefär samma platser i utanför staden, i alla större städer. Leta efter avlägsna stränder eller skogsdungar. Har du inget bättre för dig en ljummen sommarnatt kan du rent av ge dig ut på måfå och leta, du kommer höra basen från musiken på långt håll.

Arrangera egna fester

Vissa tror att det är olagligt att arrangera den här typen av fester men det stämmer inte. Eftersom allemansrätten gäller och det är en privat fest som inte stör någon är det godkänt. Därför hålls dessa fester oftast i lite utanför stan där ingen boende kan påverkas av ljudet. För att arrangera en fest av det här slaget krävs trots allt mycket slit med att se till att alla sköter sig och att få ut alla saker till platsen. Ta gärna hjälp av någon som har gjort det här tidigare och stäm av med polisen om du funderar över dina rättigheter och skyldigheter.

flash-blog