Musiktips till begravningen

Musik säger massor om en människa. Det är faktiskt få saker som har sådan stor betydelse på en begravning som musik. Musik gör en begravning personlig oavsett om det är en borgerlig eller kyrklig begravning. Att planera en begravning är ett stort projekt. Det kan vara betungande mitt i sorgen att ordna en begravning. Om du önskar finns det bra hjälp att få med begravningen. Ett tips är att kontakta lova begravning om du vill ha bra hjälp. Lova Begravning är en familjär begravningsbyrå som erbjuder trygghet. De har lång erfarenhet av begravningar och kan hjälpa dig på ett bra sätt.

Olika riktlinjer för olika begravningsformer

Om du ska ordna en borgerlig begravning finns det inga begränsningar när det kommer till musik. I fall du väljer att ha en begravningsgudstjänst i kyrkan finns det vissa regler som du behöver förhålla dig till. Svenska kyrkan har som regel att två till tre psalmer ska ingå i begravningen om den äger rum i kyrkan. Du kan tillsammans med prästen komma fram till vilka psalmer som ska spelas. Kyrkans musiker kan även komma med tips och idéer om du så önskar. Tänk på att i kyrkans lokaler kan du inte spela streamad musik eller nedladdad musik. Musiken måste spelas upp från en original CD-skiva eller vara köpt musik från en specifik musiktjänst för att få spelas.

Låt musiken avspegla den avlidnes personlighet

Det viktigaste när du ska välja musik till begravning är att den ska spegla den avlidna. Om den som avlidit haft några specifika önskemål på musik är det av respekt för den personen att ta med det på begravningen. Du kan även välja att ta en artist eller grupp som den avlidne verkligen gillat för att få en personlig begravning. Det går även att använda olika musikstycken för att förmedla en känsla. Musik är väldigt användbart och det går med olika låtar skapa den stämningen som du önskar att ha på begravningen. Det finns massor med inspiration på nätet när det kommer till musik till begravningar. Begravningsbyrån kan även vara till stor hjälp när det kommer till att välja musik.

flash-blog