Roxette

Duon Roxette består av Marie Fredriksson och Per Gessle och är en framgångssaga som inleddes 1986. Debutalbumet Pearls of Passion släpptes senare samma år och gruppen blev känd i Sverige. Internationell framgång kom av en slump först drygt två år senare när en amerikansk utbytesstudent tog med sig albumet Look Sharp! till en radiostation i USA. Bollen hade satts i rullning och det internationella genombrottet var ett faktum.

Stora framgångar

Skivbolaget EMI i USA såg snabbt till att korrigera misstaget att avböja utgivningen av Roxettes album som nu spelades på radiostationer från östkusten till västkusten. Den första låten som spelades upp var The Look och när det stod klart att låten var en riktig dunderhit släpptes både singel och album så fort det bara var möjligt.

I mars 1989 gick Roxette in på plats nummer ett på Billboardlistan, ett resultat som mycket snart följdes av ytterligare tre listettor i USA under perioden 1989 till 1991- It Must Have Been Love, Listen to Your Heart och Joyride. Det var inte bara USA som föll pladask för denna duo utan listframgångarna i Europa och Asien var stora. De ikoniska låtarna Spending My Time, Fading Like A Flower (Every Time You Leave) och Dressed For Success är bara ett axplock av alla pärlor som Roxette bjöd på.

Världsturnéer

Med drygt 75 miljoner sålda skivor över hela världen är det inte svårt att förstå bandets enorma genomslagskraft. En del av dessa framgångar berodde också på att Roxette syntes överallt på sina världsturnéer. Under åren 1991 till 1992 befann de sig på sin Join the Joyride World Tour som följdes av Crash! Boom! Bang! World Tour 1994 till 1995. 2001 var det dags för Europaturnén Room Service Tour. 2002 skulle succén få ett abrupt slut när Marie Fredriksson drabbades av en hjärntumör.

flash-blog