Swedish House Mafia

 

Gruppen Swedish House Mafia är känd för låtar som bland annat Don’t You Worry Child, Save The World och Greyhound. Medlemmarna består av Axwell (Axel Christofer Hedfors), Steve Angello och Sebastian Ingrosso. Bandet sysslar med housemusik i DJ-format och har blivit kända världen över för sin dansmusik.

Innan SHM började samarbeta som grupp hade medlemmarna egna solokarriärer i DJ-branschen. I början av 2000-talet började de tre medlemmarna att spela ihop under olika shower och arrangemang, där även Eric Prydz ingick. När fansen började kalla kvartetten för Swedish House Mafia började tankar på att bilda en enhet födas. Prydz valde dock att inte delta i projektet som officiellt gick av stapeln i slutet av 2008. Det visade sig att samarbetet gav frukt och många dansvänliga hits såg dagens ljus. 2013 vann gruppen pris på den svenska Grammisgalan för sina internationella framgångar.

Samma år meddelade dock den framgångsrika trion att man tänkte avsluta samarbetet och höll en avskedsspelning i Miami på Ultra Music Festival. Fem år senare återförenades gruppen på samma festival och fortsätter att producera musik tillsammans. SMH har även haft framgångsrika samarbeten med kända musiker som Usher, vilket resulterade i låtarna Euphoria och Numb.

flash-blog