Musik känd från TikTok

Tiktok är en världskänd app som låter användarna filma sig själva och lägga upp klippen med kända ljudfiler. De vanligaste användningsområdena är att man dansar eller lipsyncar, det vill säga mimar till färdiga ljudklipp. Appen lanserades för första gången i september 2016. Lite drygt två år senare slogs den ihop med den liknande tjänsten musical.ly, och det var där den riktiga succén började.

Ungdomarna är beroende

Idag använder nästan alla ungdomar och även många vuxna sig av appen dagligen. Det är som en blandning mellan Instagram och Youtube skulle man kunna säga. Vem som helst som äger en smartphone kan gå in och titta på de olika klippen, och många av användarna har blivit riktigt stora och har miljontals följare.

Många ungdomar är idag beroende av appen och skulle nog se det som att livet var över om deras telefon gick sönder och de inte kunde “tiktoka” på ett tag. Som tur är finns det många tjänster som kan laga iphone och andra mobiler riktigt snabbt idag. Ditt tiktokande är alltså inte hotat!

Appens egna koreografi

I och med Tiktoks storhet har “Tiktok-danser” blivit ett känt begrepp. När någon av de största användarna hittar på en ny koreografi till en låt tar det inte många timmar innan tusentals andra har spelat in exakt samma dans. Alla vill vara med och testa de nya rörelserna, som främst handlar om olika dansrörelser där man använder armarna. Oftast filmar man endast sin överkropp så några avancerade benrörelser är överflödigt.

De artisterna som har turen att få en känd koreografi till sina låtar kan skatta sig lyckliga. Det har visat sig att dessa låtar stiger otroligt mycket i lyssningar på bland annat Spotify och Youtube. För många mindre etablerade artister kan det bli en riktig stor skjuts i karriären att tusentals användare dansar till just deras låt.

Här listar vi några av de mest populära låtarna på TikTok just nu. Flera av dem har välkända koreografier. Ett riktigt tiktok-proffs kan förmodligen redan alla danser utantill. Vill du lära dig några av dem? Sök på låtens namn och “tutorial” i appen för pedagogiska steg-för-steg-genomgångar av de olika koreografierna.

Alla låtar är inte typiska dans-låtar utan flera av dem är istället vanliga att man mimar till, så kallad “lipsync”. Detta är väldigt vanligt och i många fall relaterar man texten till något i sitt eget liv, och skriver ett par rader om det samtidigt.

Kända TikTok-låtar just nu

Vibe – Cookie Kawaii

Take Your Man – Mahogany Lox

You & Jennifer – Bülow

Cannibal – Kesha

Something New – Wiz Khalifa

What the hell – Avril Lavigne

Exactly How I Feel – Lizzo

Hips Don’t Lie – Shakira

My Oh My – Camila Cabello

Monster – Dodie

Make His Pocket Hurt – Lil Kayla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

flash-blog