Skapa din egen musik

Många har musikalisk talang och drömmer om att skapa egen musik. Men få når den drömmen och det stannar bara vid en tanke. Detta kan ofta bero på att man inte riktigt vet var man ska börja och hur man ska göra för att skriva eget. Här kommer några tips på vägen.

Skaffa ett musikprogram

Att spela in alla ljud akustiskt är både dyrt och onödigt idag. Det räcker att ha en dator med ett musikprogram, en bra mikrofon och en keyboard eller synth. Våga börja även om du inte har de bästa grejorna, att spela in ljud via ett enkelt program i din billiga iphone är en bra start och något som kommer att få dig att lära dig mer än vad du kan ana.

Lär dig teori

Att lära sig teorin bakom musiken är inte absolut nödvändigt, några få talanger klara av att skapa musik på ren talang och rent musiköra, men för de allra flesta kommer man att kunna producera musik både snabbare och bättre om man först lär sig teorin bakom saker som rytm, harmonik och melodier. Ett bra exempel på någon som tagit detta med teori till en väldigt hög nivå är Jacob Collier, som idag beskrivs som en av världens i särklass bästa musiker.

Så ta till dig dessa tips, så kanske du lyckas med att bli nästa stora musikproducent.

flash-blog