Veronica Maggio

Vägen till framgång har inte varit spikrak för Veronica Maggio som blev upptäckt av en slump. Hennes manager råkade höra en av hennes låtar på en gemensam väns dator och det hela ledde senare till ett skivkontrakt. Maggio föddes 1981 i Stockholm och är idag en känd musiker och låtskrivare med sex släppta album och en hel del framgångsrika singlar. Veronica Maggio är en av få svenska artister som främst släpper album och singlar på svenska. Hela 5 gånger har hon belönats med Grammisar för sina insatser.

Album

2006 släpptes det populära debutalbumet Vatten och bröd , som följdes av Och vinnaren är… 2008. 2011 kom hennes tredje album Satan i gatan som rörde om rejält i den svenska musikgrytan. Singlarna Jag kommer, Mitt hjärta blöder och Välkommen in blev mycket framgångsrika. Musiken upptäcktes även i både Danmark och Norge. 2013 släpptes album nummer fyra, Handen i fickan fast jag bryr mig, med singlarna Hela huset, Sergels torg och Låtsas som det regnar.

Studioalbumen fortsatte att komma i stadig takt med Den första är alltid gratis 2016 där singeln Vi mot världen toppade listorna. 2017 släpptes albumet Allt är för bra nu med låtar som bokstavligen berörde hela svenska folket.

flash-blog