Ace of Base

Bland Sveriges främsta artister och mest framgångsrika musikexport finns popgruppen Ace of Base som fick sitt stora genombrott 1993 med det numera berömda debutalbumet Happy Nation. Albumet kallades The Sign på den icke-amerikanska marknaden. Albumet toppade alla Billboardlistor i USA. Låten All That She Wants toppade listorna i England. De efterföljande tio åren såldes drygt 40 miljoner skivor vilket gör gruppen till Sveriges tredje största genom tiderna. Topplaceringarna innehas av ABBA och Roxette.

Tech Noir

Gruppen bildades ursprungligen 1987 i Göteborg, men då kallade sig de fyra bandmedlemmarna för Tech Noir. Från början bestod gruppen av de båda systrarna Jenny och Malin Berggren, brodern Jonas Berggren och Ulf Ekberg. 2009 byttes de båda sångerskorna ut mot Julia Williamsson och Clara Hagman.

Nytt album

2019 meddelade gruppen att de släpper en helt ny skiva kallad Hidden gems. Fansen tog emot nyheterna med stor förväntan då albumet innehöll tio tidigare osläppta låtar. Låtarna har skrivits mellan 1991 och 2005. Ace of Base har även släppt en del album med de nya bandmedlemmarna men originalsoundet är fortfarande det bästa som gruppen någonsin har presterat.

Låtar

Bandets samlade låtskatt är stor och innehåller många hits som fortfarande spelas världen över. De kanske mest kända av alla är bland annat:

  • All that She Wants
  • Wheel of Fortune
  • Waiting for Magic
  • Happy Nation
  • Don’t Turn Around
  • The Sign
  • Living in Danger
  • Beautiful life
  • Lucky Love

Sedan 2014 finns det även ett coverband bestående av fyra ungdomar som kallas sig A-Base som likt A-Teens försörjer sig på att framträda med egna tolkningar av bandets allra mest populära och framgångsrika material. Nostalgibandet består av medlemmarna Malin Enstedt, Matilda Lundberg, Emil Henrohn och Alexander Beyer.

flash-blog