Bli en bättre pianist

Det finns en hel del människor som börjar spela piano, men efter ett litet tag ger upp och aldrig blir i närheten så duktiga som de skulle kunnat. Jag tror att detta inte handlar om talang utan att man helt enkelt har gjort fel när man försökt lära sig instrumentet. Men det finns hopp, för här kommer några bra tips på hur du kan utvecklas som pianist.

Öva rätt

Många drömmer om att bli riktigt duktiga. Kanske så bra att man kan försörja sig på sitt instrument, men på vägen dit är det viktigt att ha ett bra jobb, vilket du kanske kan hitta på https://theplace.se/ till exempel. För att bli duktig handlar det inte bara om att öva flera timmar om dagen. Det handlar om att öva effektivt. Exempel på fel som människor ofta gör är att öva i ett alldeles för högt tempo och att försöka lära sig stycken som egentligen är långt över ens förmåga. Detta kommer att göra inlärningsprocessen långsammare och det tar längre tid för dig att bli bättre.

Ta hjälp

Du kommer att tjäna oerhört mycket på att ta feedback från någon som är duktigare än du. Du behöver inte ta lektioner, men leta upp någon i din närhet som är duktig och kan ge lite tips. Detta är oerhört utvecklande.

flash-blog